Saturday, March 19, 2011

Contest Seunik Namaku

Tengah-tengah blogwalking tadi,
terjumpa la satu contest ni..
Ni dia...


ni dia banner dari pihak penganjur, Cik Zie. kalau nak singgah blog dia, klik je banner ni.


takde gambar comel. so,letak je la apa yang ada..hehe ^^

Sejak dari kecik lagi, nama diberi Anis Syazwani binti Shuhaimi. Anis yang membawa maksud teman setia manakala Syazwani pula bermaksud keharumanku. Bila sambungkan, jadi teman setia keharumanku. Amacam? Indah tak nama tuh? ^_^ Masa kat sek. ren. dulu, cikgu dan tok guru mengaji selalu panggil syazwani. Dulu-dulu masa tak tau maksud syazwani, tak berapa suka la orang panggil camtu. Lagipun, masa kat sekolah, ramai yang nama syazwani. Nanti malu lak bila panggil syazwani lain, syazwani ni yang menyahut lak..hehe...Ada jugak yang panggil Anis Suraya sebab waktu Anis Suraya masih dikenali ramai (sekarang tak ke? :p ) 
Masa dah masuk matrik pun, lecturer masih panggil syazwani. Masa tuh, dah tak kisah kalau ada orang panggil syazwani but please don't call me Wani cause it means crocodile. in japanese of course! Kebanyakan panggil Anis. Masa zaman matrikulasi, disebabkan nama yang hampir serupa, Anis dan Anas, tiba-tiba kami digandingkan padahal masa tuh, kami berdua tak ngam pun. haish.... Dan dalam ramai-ramai kawan kat muka bumi ni, ada sorang je yang panggil lain. Manis. Kalau terserempak dengan dia, kat mana-mana pun, mesti dia panggil manis. 
Atas kesempatan ini, terima kasih diucapkan kepada Abah, En. Shuhaimi Salleh atas nama yang cukup indah lagi baik ini.

"Semut pergi berjalan-jalan
di dalam hutan,
tiba-tiba dia ternampak MaNis,
dibawa lari "M" ke sarang,
tinggal la aNis..
hehe...sekian......"


Dengan berbesar hati 
Anyyss Shuhaimi ingin tag:
Kak Iena

6 reader's comment(s):

zie said... [Reply to comment]

salam. hai anyyss!. thanks ek join. wahhh siap ada pantun ek. best2. gud luck tau!

ShafiqIzwan said... [Reply to comment]

ouh, baru tau name wani tu means croc! haha.

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@zie:salam...sama2...hehe....
@shafiqizwan:kalau dalam bhs jepun,wani 2 maknanya croc..dlm bhs lain,xtau la..:P

Firdaus Kasim said... [Reply to comment]

croc tue apa? hehe

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@firdaus:crocodile lor... :p

scha al-yahya said... [Reply to comment]

anis.....nak kena taq ko balik x nie...haha...nanti sat na aku buat,.baru hari nie dapat nak 0n9...huhu

Apesal.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...