Wednesday, March 16, 2011

2nd year experience at PSZ

Semua mahasiswa UTM mesti bangga kan
bila ada sebuah gedung ilmu yang berada
di kedudukan ke-48 antara 400 institusi di dunia dalam
"Ranking Web of World Repositories".
Perpustakaan yang memiliki
rujukan yang hampir lengkap
antara semua perpustakaan yang
terdapat di kesemua institusi pengajian tingggi Malaysia.
Perpustakaan Sultanah Zanariah (PSZ) ler..

Bukan nak cite pasal PSZ sebenarnya.
Saje je intro tuh bagi promosi PSZ.
Cuba bayangkan.
dah dekat 2 tahun
makan, tidur, mengadap buku,
mengelamun dan macam-macam lagi
kat bumi UTM ni.
tapi hari ini hari pertama
aku gunakan kemudahan PSZ
dengan sebaik-baiknya..
(selama ni guna sejahat-jahatnya.. =D )

Buku yang pertama dipinjam
selama hampir 2 tahun kat UTM ialah
"Operational Organic Chemistry"
(semangat nak buat lab report ^_^)
jadi, faham-faham la bila tak tahu
macam mana nak cari buku atau jurnal
guna InfoLan kat PSZ Portal,
tak ingat no pin akaun bila nak pinjam buku,
dan tak tahu macam mana nak guna
Self-Check Out Machines
Self-Check Out Machines. sumber:psz portal 
Terima kasih kepada Venmathy yang sudi
menemani aku saban hari kat PSZ.
Terima kasih kepada encik yang bertugas
kat kaunter tuh kerana tak tanya
kenapa aku lupa no pin yang aku letak
masa 1st year dulu. ^^
Masa terkial-kial kat depan mesin tuh,
mata pun meliar tengok orang lain
guna mesin tuh,
blur gak guna mesin tuh wat kali pertama,
mujur ada seorang chinese guy yang
cukup baik hati dan mesra
sudi membantu dalam kesulitan
meminjam buku. terima kasih ^^

p/s: siapa nak pinjam buku operational organic chemistry,jangan lupa mintak tau ^^

8 reader's comment(s):

Miss Yop.. said... [Reply to comment]

akak pon sama la...terlalu canggih sampai xreti nak cari buku & journal...hehe

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

saya ingatkan saya sorg jek yang camtu...hehe

papabear said... [Reply to comment]

tak sangka ada library yg hebat di Malaysia.. tu lah sebab malas nak gi library.. baru la ni tau.. :P

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

hehe..nama universiti teknologi..sume kena canggih... :)

IQ = Iez Qis said... [Reply to comment]

second year? hehe..same la..bru minggu lepas bljar gne kioks tuu..klakar..tahun dua baru bljar pinjam buku...kita sama~~

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@IQ: yey!!ada geng...hohoho ^^

cik azeya said... [Reply to comment]

g psz men intenet je. haha

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@cik azeya:amboi2.... :p

Apesal.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...