Sunday, December 4, 2011

Gua atau saya?

Jangan terkejut bila gua tetibe nak guna kata ganti diri "saya".
Gua rasa gua nak stat guna "saya" dan berenti guna "gua".
Memandangkan ada junior gua yang mengatakan gua luar
nampak ayu dan lembut tapi dalam ganas nak mampus.
Awal-awal tahun ni (muharram), gua rasa diri gua dah melangkah
ke fasa baru, dunia baru. Anjakan paradigma la gitu.
Gua dah nampak gua nak berubah jadi lain.
Bukan alien mahupun the hulk.
Gua nak jadi baik. Heeee...
Doakan gua jadi baik. Baik dari sisi Islam. :)

Gua yang dulu. *ye ke?
credit: Rαinbow Pαstels ≈
p/s: Tak semestinya yang guna "gua" ni jahat. kan?

26 reader's comment(s):

Aqiim said... [Reply to comment]

x smstinya yg guna 'gua' tu jahat..
dan x smestinya yg guna 'saya' tu baik..
hahaha :P

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@Aqiim
sangat betul!
tapi gua mengaku yang jahat tuh dah sebati dengan gua.

cikji said... [Reply to comment]

sempoiiiiii

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@cikji
biasa je... :p

iela_fadila alias said... [Reply to comment]

anyyss mmg lemah lembut pun kat luar..hehe

iela_fadila alias said... [Reply to comment]

stuju,gna saya pun xsmstinya baik.. :)
buatla yg mna rsa selesa kan?

Cik Sara said... [Reply to comment]

Kata ganti nama je tu.. Nak guna apa pun bleh dik..heee.. Ikut keselesaan kamu.. (^___^)

Gua tak kesah beb baca blog kamu begitu.. heee

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@iela_fadila alias
err...hehe.

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@iela_fadila alias
Nak jadi diri sendiri la ni. :)

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@Cik Sara
Perghh....
caya la kak!
thanks for your support! :)

CINTA UNTUK KITA said... [Reply to comment]

salam.. konklusinya terserah pada individu and pendengar yang nak menilai. however, please feel free to visit and do follow our blog http://cintauntukkita.blogspot.com
salam kenal ya!

Ezad Skytech said... [Reply to comment]

janji kita selesa gunakan...hee~

sleeping_maniac90 said... [Reply to comment]

bajet sopan lerr tuh hahaha...
bgusla wei ko da brubah..
mule2 ak ingt ko laki..
rupenya ladies gitu hahaha

sergeant keroro said... [Reply to comment]

asalkan gembira, hehe :P

KizZ said... [Reply to comment]

Amiiinnn...Kiz pun turut sama doakan kamu yah!

chemay said... [Reply to comment]

tak jahat.
just nampak kasar je.
:)

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@CINTA UNTUK KITA
yup..so true! thanks for dropping your comment.

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@Ezad Skytech
kadang2 ada gak rasa tak selesa. blm dpt cari kata ganti diri yang betul2 refleks diri sendiri.

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@sleeping_maniac90
lelaki?
ahaha!!!!
hensem tak aku?
XD

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@sergeant keroro
gembira sangat la kan.. :)

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@KizZ
terima kasih..
Amin.

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@chemay
a'ah la...
kasar..
kena jadi lembut ckit. :)

mimieux said... [Reply to comment]

hahah..xsemestinya guna gua tak baiik..tp kalau nk berubah kearah kebaikan apa salahnya..=)

teha said... [Reply to comment]

alaa... due2 okey ape.. hehe :)

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@mimieux
yup.. so true! :)

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@teha
tak biasa guna saya2..gua bukannya sopan pun.

Apesal.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...