Monday, November 7, 2011

Jangan belanja makan donut!!

Assalamualaikum...
Salam Aidiladha! Semoga segala pengorbanan kita selama ini diterima sebagai amal soleh.

Gua rasa ramai yang tau gua masih berada dalam mood cuti Aidiladha. Memandangkan kebanyakan senior gua yang telah berangkat ke Korea (gua rasa diorang dah sampai dah pun), gua hanya dapat peruntukan untuk menghabiskan cuti Aidiladha gua di Melaka, rumah mak abah gua. Bukan rumah gua. 

Macam orang lain, keluarga gua pun ada masak-masak untuk Aidiladha. Cuma sambutan Aidiladha kali ini, tiada kehadiran atau kemunculan daging lembu mahupun kambing dalam juadah kami sekeluarga. Bukan kambing atau lembu tak nak hadir, cuma kali ini kami memilih ayam kampung dan ikan laut sebagai bahan utama dalam juadah kami sekeluarga. Gua pasti dan gua yakin keluarga anda pasti masak rendang bagai untuk dimakan bersama lemang. kan? XP

Bukan untuk beriye-iye berusaha untuk membuat pembaca pos ini cemburu mahupun jeles, gua cuma ingin menyatakan di sini. Sebagai rakyat sejati N9, kehadiran ayam kampung sebagai bahan utama masakan utama N9, masak lemak cili padi, pasti menggiurkan semua. Mak gua yang dikenali sebagai tokoh masakan melayu N9 di kampung kami, ternyata tidak menghampakan harapan semua. Gulai ayam kampung masak lemak cili padi ternyata mendapat pujian ramai malahan mendapat markah penuh dari pihak juri yang terdiri dari ahli keluarga sendiri. Kahkahkah...

Apa kaitan donut dengan Aidiladha dan ayam kampung? Takde kaitan bukan. Bebelan di atas hanyalah mukadimah semata-mata. *panjang betul mukadimahnya!

Gua akui setelah sekian lama gua meninggalkan dunia blog dan bergiat aktif dalam dunia realiti, gua telah kehilangan idea dan skill blogging. Gua pun tak tau apa yang gua merapu ni. =,=

Back to the main story, malam Aidiladha, atas ajakan my lovely baby, gua menghabiskan masa di gedung membeli-belah di Melaka. Tak kisah la kat mana sebab gua rasa korang pun taknak tau. kan???

Gua tetap gua. Seorang perempuan ayu lagi sopan. Sememangnya takkan melepaskan peluang mencuci mata dan shopping tingkap. Kenapa shopping tingkap? Sebab gua telah menghabiskan sebahagian  duit simpanan gua hanya untuk Samsung Galaxy idaman gua. Kalau tak, mesti sekarang gua dah borong 140 sneakers. =,=

Penat-penat membazirkan tenaga melangkahkan kaki ke seluruh gedung, my baby mula menyuarakan hasrat perutnya yang kian kelaparan.

My baby aka adik gua. XD
Beliau mencadangkan gua supaya belanja beliau menikmati crust pizza yang rangup di Pizza Hut. Gua tinjau-tinjau purse gua. Wang kertas berwarna biru seakan-akan menidakkan kewujudannya. Itu tandanya gua kena cari jalan untuk tidak menjadi mangsa. Gua ingatkan beliau yang mak menanti di rumah. Sila bayangkan air muka mak gua bila masakannya tidak dihabiskan malam tu jugak. Adik gua tetap dengan pendiriannya. Gua pulak bagi idea. Beliau belanja! Ahahaha!!!!

Gua rasa malam tuh adik gua ajar gua jadi orang barat. Makan donut sambil minum kopi. Gua tak tau apa yang korang rasa pasal gua. Gua rasa diri gua kaya dengan adat orang Melayu. Gua tak biasa makan donut omputih ni. Selalunya gua makan donut salut gula takpun kuih keria. Korang kenal tak kuih keria?


Yang ni kot yang adik gua bedal!
Gua cuba. Sedap pulak! Gua makan lagi satu. Pun sedap! Perghh...lembut. Jangan adik lelaki jadi donut sudah! Gua tambah lagi satu. Yang ni memang memalukan gua. Gua tak sangka dalam donut tuh ada krim. Okey. Takpe ada krim. Yang gua tak boleh terima, krim tuh melekat kat pipi gua yang tembam ni. Jatuh imej gua. Adik gua selamba jek gelakkan gua. Pasni, gua taknak makan donut kat luar lagi.

Buat bakal teman lelaki gua atau bakal suami gua atau sesiapa sahaja, jangan belanja gua makan donut kat luar. Bukan takut gua comot-comot nanti malu. Gua cuma taknak malukan orang yang bersama-sama dengan gua. Sian korang nanti an. Kalau nak belanja gak,belanja la kat KRR ke, Victoria Station ke. Hahaha!!! Out!

Eh? Victoria Station tuh apa?

p/s: Salam Aidiladha buat semua! :)

14 reader's comment(s):

Faiz Ismail said... [Reply to comment]

hahahaha,,pipi yg tembam,,,tembam la sangt,,:P

btw,,lawanya baby dia,ahaha

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@Faiz Ismail
Komen anda berbaur jeles..kah3
adik gua,mestilah lawa!

Faiz Ismail said... [Reply to comment]

pergi MP ke DP or jusco baru??hehehe,,
best la dia dpt makan donut kan,,cemburunyaa

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@Faiz Ismail
Aeon bandaraya melaka..
Aiseh..apa yg perlu dicemburukan?
akak tggu faiz belanja..haha!

GaRy™ said... [Reply to comment]

hahaha... makan je la... comot2 pun comel apa... hahaha..
jom belanja gary donut lak... =)

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@GaRy™
comel ek?kih3.
No problem..mai utm skudai dlu la

sleeping_maniac90 said... [Reply to comment]

ohoiii ko bg air liur ak meleleh.. sdp tuh donut..
salam aidil adha mekkk..

sergeant keroro said... [Reply to comment]

meh nak belanja ayub. haha

aimie amalina said... [Reply to comment]

hehehehe
x pe, nnti gua belanje makan donut asli eh
hehehheee

Republic said... [Reply to comment]

lama betul tarikh entry ni ...:)

teha said... [Reply to comment]

donat sedap ! :)

norlia ghani said... [Reply to comment]

hoi update ah.

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@Republic
gua malas nak update! sekian

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@norlia ghani
gua dah update. sila baca.

Apesal.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...