Thursday, January 26, 2012

Janda vs Dara



Cuti tahun baru cina adalah masa terbaik untuk turunkan ilmu kat adik-adik. Dah lama tak balik rumah. Terperap kat UTM dengan exam sebelum ni. Masa ni la nak bermesra dengan adik-adik tersayang. 

Gua turunkan ilmu dan teknik-teknik semasa gua berguru dengan mak gua lama dulu.


Nak sepahkan bilik, kena ada teknik jugak.
Kakak : Akak dah ajar adik teknik cuci baju dengan tangan, basuh kasut, sidai kain. Malu tau kalau tak tau buat semua tuh. *adik bongsu gua lelaki. Usia 11 tahun 4 bulan.

Adik : Nanti adik buat la semua tuh masa adik bujang nanti. Duduk serumah dengan kawan-kawan adik.

Emak : Takkan masa sekolah lagi nanti, adik nak duduk kat rumah lain pulak. 

Adik : Sebab tu adik kata masa adik bujang nanti. 

Kakak : La.. Adik, kakak, kak abby, bujang la ni. Semua tak kahwin lagi. 

Adik : Bukan la. Adik bujang, akak janda, kak abby janda! 

Kakak : Hah?????

*Tak tau nak salahkan siapa bila adik tak tau perbezaan janda dan anak dara. Gua yang baru nak mengenali alam ciptaan Allah ni, dikatakan janda. Alahai~


p/s: Baucer RM200 gua masih belum digunakan. Takde idea nak beli apa. 

28 reader's comment(s):

Awie Omar said... [Reply to comment]

lepas ni kena turunkan lak ilmu pasal janda dan anak dara

CekbOlat-bOlat said... [Reply to comment]

harap2 mulut die tak masih.. hmm =='
ingt best ke jdi janda? aiyakkk

mimieux said... [Reply to comment]

ahhah..jdi janda pulakk...adik uh kejam...hahaha

bact. said... [Reply to comment]

hoi janda.

kahkahkah

sergeant keroro said... [Reply to comment]

haha, tak cukup ilmu lagi tu. wakaka

p/s : same la, tak tau nak beli ape. wuwuwu

Aqiim said... [Reply to comment]

hakhakhak janda ye~ :P
kau terangkanlah kat adik kau tentang apa itu bujang, dara, janda, dan lain2..
hehe


baucer aku tinggal lagi RM100 je..
hahaha :P

fakhri khairi said... [Reply to comment]

siann.. haha
belum guna lagi? org lain semua dah habis guna buat shopping lagi haha :)

hassy chan said... [Reply to comment]

kahkahkah.. cian adik ko..
wei, ak pun x tau nk guna vaucer tu utk bli ap.. haishhh

Teenager Housemaid said... [Reply to comment]

hahaha..
kesian awak..hehe..

p/s: meh bagi baucher tu kat saya hehehe

hazz death said... [Reply to comment]

haha.. adik ko sgt rock.. hehehehe.. rilek la.. bdak lagi tu.. t 'ajar' la dia ckup2.. hehehehe

KizZ said... [Reply to comment]

Hah tak pasal-pasal dapat gelaran janda tu..hihi...baucar tak guna lagi?meh bagi kat Kiz...hihi


Kalau berani jom join contest kedai Kiz, hadiah kompem gempak!
The OH!SEM tagline contest

Jue said... [Reply to comment]

urmm janda? LOL...xpe, nanti phm la dia pbezaan dr segi maksudnya hehe

baucer 200 cni sana org dok cite...jeles dgr!

kim heeruul said... [Reply to comment]

beli la buku rujukan =)

Original CikTeddy said... [Reply to comment]

muahaha..kesian plak =)

Ahmad Sabree said... [Reply to comment]

i follow you...
follow me back okey...
nice entry n blog yang sangat superb!
ni link blog saye....
http://sabryoppa.blogspot.com/
http://shaberry92.blogspot.com/
kalau boleh follow lah 22...
hehehehe...terima kasih...
nice to meet you....

Hanie Dew said... [Reply to comment]

Lucu la adik ko.tolg tanya dia mana dia dpt idea panggil ko janda tu.hihi

Aesya Zealous said... [Reply to comment]

hai janda. eh eh..

heee gurau jer :P

Cik Chenta said... [Reply to comment]

itu doll awk punya smua ke???waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

WuMing said... [Reply to comment]

Ha..ha..ha.. Jatuh saham woo kalau macam tuuu

J.Syazwana said... [Reply to comment]

blom kawen dah jadi janda ye?
hahaha :P

haikal blank said... [Reply to comment]

akak dia hot, tu dia panggil janda! haha gurau....

fuh, aku pun tak guna lagi baucer tu. aku pun dah lupa aku letak mana. tertinggal kat rumah sewa aku rasa. nanti2 jela pas naik sem nanti.

teha said... [Reply to comment]

hahaha ! janda ? sabo jee laa :)

Maii said... [Reply to comment]

sampai hati dia cakap kat anda camtu hehe xD

Hanie Dew said... [Reply to comment]

gelak aku baca komen Maii

chemay said... [Reply to comment]

mana la dia dengar janda tuhh.
tak pasal2 kakak dia dapat status janda.
hehe
:P

cik azeya said... [Reply to comment]

gua janda. K

Gadis mutiara_Solehah said... [Reply to comment]

Haha,alamak,janda? =p

Jue said... [Reply to comment]

aku sj bc ngan komen entry lama sbb nak bgtau aku singgah sini wp xde entry baru lagi haha

aku dtg tau tau tau haha

Apesal.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...