Thursday, July 14, 2011

Belum 9 Ramadhan

Takde siapa tanya nak makan apa tengah hari nanti. Takde siapa yang merungut perut menangis mintak nasi.

Patut la. Semua orang puasa.

Bila semua berpuasa, gua dah pakat dengan mak gua.

Nak masak apa untuk berbuka puasa nanti.

Dapur rumah sebelah dengar-dengar bunyi anak-anak merengek.

Macam nak mintak izin mak pergi main kat luar.

Dapur rumah gua, meriah sakan la.

Gua tunjuk skill memotong bawang kat adik gua.

Mak gua memang tak pandang la.

Setakat potong bawang, apa la sangat.

Juadah pun dah tersedia. Berbuka puasa dengan penuh kesyukuran.

Tunaikan solat. Sambil-sambil tunggu isyak, gua layan berita.

Tiba-tiba adik gua bertelekung, ajak gua pergi surau.

"Aik? Tak pernah-pernah nak solat isyak kat surau?"

"Pergi terawih la kak!"

"Hari ni baru 9 Syabaan,belum 9 Ramadhan la!"

"Owh...ye ke? Hehehe...."

Ni mesti sebab semua orang puasa hari ini. Kalau tak, takde la dia fikir sampai camtu sekali.

p/s : Mood memang malas nak update blog. Sedih. 4-0.

33 reader's comment(s):

Luqeem™ said... [Reply to comment]

ada peristiwa ke smpai puasa ni..kih3..

nk elok puasa pnuh dlm bulan syaaban..
klu x boleh puasa 11, 12, 13 dlm buln rejab, syaaban..

Luqeem™ said... [Reply to comment]

boleh puasa ya 11, 12,12 rejab n syaaban tu..

pha is said... [Reply to comment]

bagus la tuh... biasa2 kan diri berposa... rejab aku sempat posa, tapi utk sya'ban belom lagi... hehehe...

cik bulan said... [Reply to comment]

buahaha..amboi2..sampai nak pi terawih..adik umo bape tu..hahaha

tgk bola gak eyh..haha..gile kentang kita kena serangan bertobi2 tadi..aiye...

bact. said... [Reply to comment]

moreh ada tak?
kalo tak da. xnak pegi la
hahaha

Taufan Bin Ribut said... [Reply to comment]

hahaha...bagus tu semangat die dah nampak nak puase..hahaha..


Entri terkini : Ape lah nasib akau dapat kawan macam kau ni.
Entri sebelum :Gojes,hot dan femes...
Watch my video songs ^_^

kotak bulat said... [Reply to comment]

hehehe.. kne puasa gnti sblm ramadhan.. :P

fa said... [Reply to comment]

comel je yg adik tu.. :)

sleeping_maniac90 said... [Reply to comment]

hahahaha,,,
rjinnya pose...

GaRy™ said... [Reply to comment]

hahahaha... sampai nak g terawih tuh~..

syarifahsidrus said... [Reply to comment]

semangat betul ni!hhee

Miziey said... [Reply to comment]

wahahahahaha.. semangat menyambut ramadhan tuu.. nanti ramadhan dtg, semangat nak raya plak.. advance sungguh.. haha..
:D

aiEz said... [Reply to comment]

semangat ramadhan tu..hee..;)

iela_fadila alias said... [Reply to comment]

alala..comelnya..hihi
ley pulak tersilap..

nawal addina said... [Reply to comment]

puasa dah nk dekat :)

teha said... [Reply to comment]

xpe2.. dekat daa nie pose..

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@Luqeem™
nak puasa penuh tu memang tak mampu la.. :p

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@pha is
betul3!
tak sabar nak tunggu ramadhan ni..

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@cik bulan
umo adik 11 tahun...
tu pun,arsenal tak main betul2..

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@bact.
nak moreh,
tunggu ramadhan..

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@Taufan Bin Ribut
haha..
semangat itu penting..
:)

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@kotak bulat
salah2..
puasa dah berganti..
puasa sunat pulak..:)

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@fa
kakak dia comel,adik pun comel la

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@sleeping_maniac90
takdela..
sekadar puasa sunat hari isnin.

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@GaRy™
jangan bulan ramadhan nanti,
taknak pergi terawih lak.. :)

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@syarifahsidrus
yeah! semangat nak sambut ramadhan.

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@Miziey
lumrah..
zaman skg kena advance.. :)

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@aiEz
tepat sekali..hahaha

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@iela_fadila alias
taktau la silap yang dibuat-buat atau benar-benar tersilap.. :p

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@nawal addina
tak sabar nak puasa...:)

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

@teha
tak lama je lagi...
menanti dengan penuh keikhlasan.. :)

Anif Abdullah| AA said... [Reply to comment]

hahhaha.. semangat kemain eh..

cik azeya said... [Reply to comment]

selamat berpuasa weh. akhirnye bulan puasa tibe juge..

mood:
lapar

Apesal.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...