Monday, January 24, 2011

Padam punya padam, tertelan pemadam...erkk~~

Memang jelas numerical method dianak tirikan.
Mana tidaknya, masa hujung minggu dihabiskan
untuk thermo kk, lab organic chemistry (oc) dan oc semata-mata.
Tidak terkecuali avatar the last airbender..haha!!

Masuk2 kelas numec dengan kotak fikiran
yang dipenuhi dengan oc,tak mampu tuk dikosongkan
gara-gara apa yang dipulun semalaman, tak ditanya
masa kuiz oc..sabar je la...

Kuiz numec yang boleh dikira di tahap sederhana,
tidak membahayakan, menimbulkan salah faham
pada neuron-neuron otak menyebabkan anggota-anggota
badan bertindak di luar kemampuan.
Hal sedemikian menyebabkan situasi berkenaan terjadi.

Situasi 1: Proses penyelesaian masalah

Cik S : Macam mana ni ea? salah formula ni. Padam-padam. A,camne ni?
Cik A: Ko wat camni2, pastu camtu2. Dapat la nanti.
Cik S: Owh..camni. Xpe..kita cuba.

Jawab punya jawab, padam punya padam.
Padam dengan penuh kegigihan dan kesungguhan
gara-gara masa tak bagi peluang jawab lama-lama.
Padam dan terus padam, sampai habuk pemadam
masuk dalam mulut cik S.

Cik S: Hmmmmmmm.....apa ni? hmmm...telan je la.

Setelah selesai memerah otak sampai kekontangan,
baru Cik S dapat fikir sewaras-warasnya.
Cik S: Aku tertelan pemadam la. Boleh kena sembelit camni. Arghhhhhh!!!!

Jadi, jangan biarkan situasi ini berlaku pada anda.
Jangan sampai tak perasan anda telan sebahagian dari pemadam..
HAHAHAHA!!!!!!!!!

p/s: aku telan air liur je tadi... =p

3 reader's comment(s):

black white said... [Reply to comment]

lapar sggt smpai pemadam pn nk makan ker?

Eref Memed said... [Reply to comment]

hai,,,

nice post and love to read
meski agak sedikit kuran mengerti
ternyata bahasa melayu cukup sulit jg ya
beda dengan bahasa Indonesia

tp nikmat lah dibacanya

nice content pula
senang dgn kontent religi Islam

saya follow n link ke blog saya di
http://r4mlif.blogspot.com ya?

salam dari jakarta

Anyyss Shuhaimi said... [Reply to comment]

terima kasih eref memed...
bahasa malaysia kalau cukup
difahami,cukup indah sebenarnya...
apapun,jazakallah...
salam dari Malaysia... =)

Apesal.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...